Lær andre at bruge en Morsøbrændeovn

Det er jo nok så fantastisk, at man kender ens Morsø brændeovn ned til de mindste specifikationer, specielt hvis der er noget, som man skal huske på med den her model – og hvis den har nogle bestemte ting, som man skal huske at gøre ved den, som er kommet efter god tids brug.

Men hvis der nu er andre, der skal bruge den, så bør man jo bruge lidt tid på at sætte andre ind i det, hvilket jo især er lækkert, hvis der så er tændt op til, når man kommer hjem.

Så tænker man, at man bare kan lære en anden i husstanden, hvordan man lige gør det vigtigste med sådan en brændeovn, men ville det ikke være bedre, hvis du virkelig satte vedkommende ind i, hvordan man bruger den?

Så svært er det jo heller ikke igen, og, ja, man kan komme til skade og brænde sig, men sådan er der jo så mange ting, der er farlige, hvis man ikke ved, hvordan man skal gebærde sig med dem.

Få lært andre at bruge den Morsø brændeovn

Det vil sige, at du ikke bare skal lære andre at holde liv i brændeovnen, efter den er blevet tændt, men at du også lærer personen at tænde op, om det er med optændingsbrænde, avispapir, tændvæske, tændbriketter eller noget andet.

Der skal også læres, hvordan man fjerner aske fra brændeovnen, hvordan man holder børn og dyr væk fra den med videre.

Så skal man også lære brændeovnens signaler at kende, om der skal være mere luftgennemstrømning til den, om man skal åbne eller lukke luftgangen og så videre.

Det tager sådan set ikke så lang tid at lære andre, og selvom du tænker, at du gør det bedst, så er det jo din måde at gøre det på.

Måske gør din oplæring, at andre lærer at tænde brændeovnen og holde liv i den på deres måde – og det kan de bruge til andre brændeovne.

Related posts

Leave a Comment