Sådan undgår du problemer i dit afløb

advertorial

Det er er ikke en hemmelighed, at tilstoppede afløb kan føre til alvorlige problemer. Ikke alene er tilstoppede afløb irriterende, men den kan også have en stor indvirkning på dit helbred og velvære i din bolig. I dette indlæg vil vi give dig nogle tips til, hvordan du undgår afløbsproblemer og får et velfungerende og sundt afløb.

1. Hvad du ikke må smide i dit afløb

Der er en række ting, som du ikke må smide i dit afløb. Du skal undgå at hælde olie eller fedtrester fra mad i din køkkenvask. Det kan godt hobe sig op over tiden og give en dårlig lugt i dit køkken. Hvis du frituresteger mad eller steger kød på brandvarme pander, så skal du faktisk hælde fedtet over i en lille container eller bøtte. Så kan det få lov til at stå og køle af, hertil også samle sig. Så kan du smide det ud efterfølgende.

Du må aldrig smide tamponer, kondomer, vatrondeller eller vatpinde i dit toilet. Det kan blokere hele systemet og virkelig give afløbet problemer. Problemet er nemlig, at alle tingene kan svulme sig op og skabe blokade nede i afløbet. Derfor skal du investere i en toiletspand, som du kan have stående ved siden af dit toilet. Her kan du smide alle førnævnte ting ned i, så du herefter kan smide det sikkert ud i en skraldespand.

2. Jævnlige tv-inspektioner

Hvis du har gamle afløb og rør, så kan du godt risikere at du kommer til at opleve tilstoppede afløb et par gange. De nyere rørsystemer kan løbe mere gnidningsfrit, så du ikke skal ringe efter en slamsuger eller kloakmester hele tiden. Du kan få lavet jævnlige tv-inspektioner af dit afløb, så du kender til tilstanden af dine afløb hele tiden. På denne måde kan du altid være på forkant. 

Hos firmaer, der foretager tv-inspektioner, kan du også få tilset andre af dine apparater eller rør, der ikke fungerer. Det kan være, du skal have hjælp til Fejlsøgning af tavleanlæg, eller du skal have foretaget en sporing af lækager i dine rør. Det er altid godt være på forkant, så du kan forhindre problemet i at udvikle sig og blive til en dyrere affære. 

Related posts