Udnyt udluftningen ved hjælp af varmegenvinding

Udluftning og et sundt indeklima høre sammen og det anbefales at man som minimum lufter ud 2 gange om dagen i 5-10 min. Gerne med gennemtræk. Det kan få de fleste til at få nervøse trækninger, især om vinteren, over al den dyre varme, der lukkes ud af huset og i princippet går til spilde.

Dette er der dog en løsning på, ved at installere et ventilationssystem og en varmegenvinding f.eks. fra genveks er det muligt at genbruge den varme luft som lukkes ud, når der udluftes på en nem og effektiv måde. Selve anlægget skal installeres af en professionel håndværker og prismæssigt ligger det på 55 – 100.000 kr. Såfremt at anlægget ikke installeres korrekt, kan det godt larme en del.

Hvordan fungere en varmegenvinding?

Et varmegenvindingsanlæg er et avanceret ventilationsanlæg, der genanvender den varme luft, der ved en udluftning strømmer ud af huset. Den friske kolde luft varmes via anlægget op, så boligen ikke mister varme, men samtidig bliver udluftet, hvilke er med til at sikre et sundt indeklima.

Selve anlægget er på størrelse med et lille køleskab og vil typisk blive placeret på loftet, hvorefter den kolde og varme luft kan blive suget ind og blæst ud gennem et rør på taget. Et varmegenvindingsanlæg vil påvirke boligens energimærke positivt og opfylder nutidens krav om at være energivenlig. 

Hvorfor er et sundt indeklima så vigtigt?

Et sundt indeklima er godt for både bolig og boligens beboere. Et sundt indeklima er med til at sikre at huset ikke bliver fugtigt og angrebet af blandt andet skimmelsvamp og husstøvmider. Et fugtigt hus, der er angrebet af skimmelsvamp er usundt for boligens beboere og kan resultere i at de udvikler astma og allergi. Er en bolig først angrebet af skimmelsvamp, kan det være rigtig svært at slippe af med igen og ofte bliver boligen erklæret uegnet som menneskebolig. 

 

Related posts