gulvafslibning

Ved en gulvafslibning kan gulvet dale i værdi, men huset stiger i værdi

Ved en gulvafslibning kan gulvet dale i værdi, men huset stiger i værdi

Du har sådan et flot trægulv derhjemme, der efterhånden har fået en del patina – hvor man nok er der på grænsen til, at man vil sige, at det trænger til en omgang gulvafslibning for at være vedligeholdt.

Men man kan jo føle, at gulvet så mister noget af sin sjæl ved at ændre på de massive træbjælker, som der udgør dette gulv.

Det kan måske endda også være et sjældent trægulv eller et trægulv af en type træ, som man ikke lægger trægulve med længere eller kan eller må, hvorfor man ikke finder mange af den slags gulve længere i det danske land.

Faktisk er gulvet tæt på at være bevaringsværdigt.

Men samtidig er det også et gulv, som der skal bruges, så man kan bare ikke lade det stå hen og forfalde, når man nu har tænkt sig at benytte det, som et gulv nu engang skal.

Hjemmet bliver mere værd, men gulvet mister sin sjæl efter gulvafslibningen

Efter længere betænkningstid kommer du frem til, at gulvet bliver nødt til at blive slebet ned, hvis det skal kunne bruges i længere tid fremover.

Og det var da også næsten med sidste udkald, finder du ud af, hvor man også skal bruge en gulvafhøvling, før man kan komme ned til at bruge gulvafslibningen.

Herefter bliver der også aftalt et tidspunkt for, hvornår fagfolkene skal komme igen og se på gulvet, så man er sikker på, at det ikke forfalder mere end nødvendigt, så man trods alt kan forlænge gulvets levetid.

Således faldt gulvet måske i værdi, fordi man nu har gået ind og ændret på det, men sammenlagt steg husets værdi, fordi gulvet nu er slebet pænt flot, og der ikke er en potentiel køber, der skal hen at gøre det senere – specielt ikke, hvis du løbende tjekker op på gulvet og får gjort noget ved det.